Wednesday, July 30, 2008

Pyöräilijän ihmemaa


Tänään löysimme sen mainion pyöräilymaa-Saksan, josta ennen reissua meille kerrottiin. Yksi maan suosituimmista pyöräilyreiteistä, R1, kulki sopivasti etelään Bad Hersfeldistä ja hyppäsimme sille. Reitti oli täydellinen: ei liian kovia nousuja vuorille autotien kulkiessa laaksossa, ei jatkuvia turhauttavia autotien ylityksiä, ei puuttuvia opasteita. Vain leppoisaa pyöräilyä varjoisilla metsäteillä hyvällä asvaltilla, muutaman sadan metrin hiekkapätkää lukuunottamatta.

Pyöräilijöitä tuli vastaan jatkuvasti, ehkä päivän mittaan suunnilleen 40 pyörämatkalaisen näköistä. On hauskaa katsella ihmisten erilaisia pakkausratkaisuja ja asuja, samanlaista kärryä kuin meillä ei ole täällä näkynyt.

Pyöräileminen tiheään asutussa maassa on muuten hauska kokemus viime kesän Lapin reissun jälkeen, siellä kun ei kyliä ollut 4-5 kilometrin välein niin kuin täällä. Matka jakautuu mukavasti pikkuisiin etappeihin, aina on uutta nähtävää muutaman kilometrin päässä. Pari kertaa olemme polkeneet kymmenisen kilometriä ilman kylää, ja tylsistyneet jo täydellisesti - pilalle hemmotellut pohjoisen lapset!

Huomenna jatkamme pyöräreitti R3:a pitkin Frankfurtin suuntaan, näillä reiteillä pysytään mahdollisimman pitkään!

No comments: