Wednesday, July 30, 2008

Apfel Schorle!


Minulla on uusi lempijuoma, jonka löysin täällä jollakin lukuisista juomatauoistamme: Apfel Schorle. Se sisältää suunnilleen puolet omenatuoremehua ja puolet vissyä, kuplii pikkuisen mutta ei liikaa, on luonnollisen omenaisen makeaa mutta raikasta, kevyttä mutta maukasta... Täydellinen hikisen pyöräilypäivän juoma!

Tämä erityisen maukas luomuyksilö löytyi uudesta ykkösruokakaupastamme, johon eksyimme sattumalta tänään tauolla Bad Hersfeldissä. Se on nimeltään Tegut, ja oikea luomutuotteiden aarreaitta. Vihannesosasto on iso, ja sieltä löytyy myös valmiita salaatteja, jotka ovat Suomessa meistä aina olleet pikkuisen naurettavia, mutta ovat täydellisiä reissaajalle, joka tahtoo jotain tuoretta iltapalaksi. Useamman illan menyy on nyt helteellä ollut leipää ja avokadolla, oliiveilla ja kirsikkatomaateilla terästettyä valmissalaattia.

Tämä Tegut onkin niin hyvä kauppa, että siitä ei kaikille kerrota. Kun rullasimme tänä iltana Neuhofiin näimme ensimmäikseksi Lidlin kyltin. Kello oli jo paljon eikä meillä ollut aikaa lähteä kiertelemään ja etsiskelemään parempaa kauppaa, joten päätimme kysyä neuvoa mummelilta, joka oli pihatöissä sopivasti Lidliä vastapäätä.

Kysyin, onko kaupungissa muita supermarketteja kuin Lidl. Juu, kyllä, Lidl on aivan tuossa vastapäätä. Niin, mutta onko muita? Niin, Lidl on tuossa, ja sitten on Aldi ihan tuossa lähellä! Ahaa, Lidl ja Aldi... mutta ei muita? No, on tällä samalla kadulla myös Tegut, mutta se on kyllä paljon kalliimpi... Ai Tegut? Kiitos!

(Eikä se suomalaisiin hintoihin tottuneelle mitenkään kallis ole, taitaa olla halvempi kuin kotoinen Citymarkettimme...)

1 comment:

Anonymous said...

Apfel Schorle on kyllä käsittämättömän hyvää, must-ostos Saksassa. Toinen erinomainen kesäjuoma, jos oluesta tykkää, on Radler (="pyöräilijä"!), jossa on puolet vaaleaa olutta, puolet sitruunalimua.