Friday, July 25, 2008

Leka ja anarkistit


Kaisan opaskirjasta löytynyt nuorten luontokeskus/retkeilymaja kuulosti vähän epäilyttävältä: puhelimeen vastannut nainen varoitti, että talossa on illalla juhlat. Halpa hinta ja oma keittiö kuitenkin houkuttelivat, ja päätimme ottaa riskin. Lekan kauhukuvitelmissa meitä odotti graffitien peittämä röttelö, jonka punkkarit olivat vallanneet anarkistipäämajakseen. Tai vielä pahempaa, uus-hipit ovat järjestäneet metsäbileet joilla taataan vihoviimeisenkin luontokappaleen mielenterveyden järkkyminen jollain melusaasteella jota ilmeisesti myös Goa tranceksi nimetään.

Kun vielä gps-laitteemmekin väitti, ettei koko osoitetta ollut edes olemassakaan, oli huumori kaukana. 110 kilometriä polttavassa auringonpaisteessa ja kova nälkä koetelivat sivistyneistön sietorajoja. Tähän yhtälöön ei sopinut enää yksikään vastoinkäyminen.

Mutta kuinka ollakaan, metsän keskeltä löytyikin oikein herttainen talo. Ja juhlijat vaikuttivat siivoilta teineiltä, jotka olivat varanneet kymmenelle hengelle juotavaksi kaksi six-packia. Tätä kirjoittaessa ei tietysti ole vielä tiedossa, mitä muuta teinit aikovat juoda six-packien lisäksi, mutta käymme nukkumaan luottavaisina Saksan nuorisoa kohtaan. (Mikäli ongelmia kuitenkin ilmenee kuuluu retkivarustustukseemme suomalainen Fiskarsin puukko jossa on hyvä kahva ja terävä kärki...)

No comments: