Sunday, July 20, 2008

Hyvää yötä!


Olemme tällä reissulla yöpyneet retkeilymajoissa, leirintäalueiden mökeissä ja tietysti laivalla. Tärkeintä on tietysti, että huoneessa on kohtuullisen lämmin ja kohtuullisen vähän hyttysiä (joita ei muuten olekaan paljon näkynyt, onkohan se kovan tuulen hyvä puoli?). Mutta jotkut paikat vain ovat mukavampia kuin toiset. Erityisesti isoilla leirintäalueilla tulee välillä sellainen olo, että kaikki on kiellettyä tai maksullista suihkusta alkaen. Omistajilla on jonkinlainen ottakaa tai jättäkää -mentaliteetti: jos ei kelpaa, niin sopii pyöräillä naapurikuntaan 40 kilometrin päähän!

Trosassa yövyimme Vandrarhem Snipan:ssa, jossa oli hyvä keittiö, ilmainen pyykkikone ja asiallinen huone. Vimmerbyssä taas Kaisaan teki vaikutuksen ison leirintäalueen Nossenbaden Campingin hieno invavessa ja -suihku.

Mutta tänään onnistuimme summamutikassa löytämään Älmhultin kunnan nettisivujen kautta oikean helmen, Bed & Breakfast Villa Siestan. Lähellä keskustaa, rauhallisella omakotialueella, kauniissa talossa on reilunkokoinen huone, jossa meitä odottivat puhtaat lakanat (kuuluivat tietysti hintaan). Valtavan ystävällinen mies esitteli: täällä on pesukone, tässä keittiö (oikein sievä uusi Ikean keittiö siis eikä mikään nuhjuinen vanha mikro huoneen nurkassa), ja tässä salasana langattomaan laajakaistaan. Pyörät voitte laittaa autotalliin, niin eivät kastu jos yöllä sataa. Niin ja jos teillä ei ole kruunuja, niin eurot käyvät ihan yhtä hyvin!

Tuli sellainen olo, että miekkonen oikeasti toivoi, että viihtyisimme täällä! Hyvä ominaisuus majoituslaitoksen omistajalle. :)

No comments: