Saturday, July 26, 2008

Antiikkia, antiikkia

Pyöräretki ei ole este antiikki- ja romukauppa koluamiselle. Tänään pysähdyimme tienvarrella sijaineeseen entiseen ruokakauppaan. Putiikin pitäjä oli viralliselta ammatiltaan kääntäjä, kielinään venäjä ja puola.

Hyllyjä tutkailessamme hän kertoili niitä näitä, ja jossain vaiheessa jutustelu kääntyi säähän, joka siis on jatkunut helteisenä. Nauraen meille sanottiin että seuraavalla kerralla kannataisi tulla autolla, ja että silloin voisimme myös ostella jotain. Samalla hän toi meille jossain takahuonessa sijaneesta jääkaapista kylmää juotavaa - ele, jota erityisesti Kaisa arvosti suuresti.

Ostettavaa olisi ollut, muun muossa hieno itäsaksalaisen rajavartijan univormun takki - selkeän Pmmp-henkinen vaateparsi. Jälkivärjätyt Beatles-kuvat olivat toinen kohde, joka olisi voinut lähteä mukaan, sekä kolmiulotteinen taulu kultakehyksineen esittäen jotain raamatun tapahtumaa.

Vaan kun kärrymme oli jo täynnä, saimme tällä kertaa tyytyä silmänruokaan. Seuraavalla kerralla sitten auton kanssa asiat voivat olla toisin...

No comments: