Wednesday, July 30, 2008

Korjausmies Leka


Pysähdyimme taas kerran ostamaan juotavaa, kun huomasimme, että Lekan uskollisen peräkärryn Bobin rengas oli täysin tyhjä. Eipä siinä auttanut kuin ottaa esiin vararengas ja askarrella se paikalleen. Meillä oli sikäli kuitenkin hyvä tuuri, että satuimme pysähtymään paikallisen metallipajan viereen, ja pajassa oli pumppu, jolla saimme renkaan helposti täytettyä.

Uusi sisärengas kuitenkin pullistui jotenkin kummallisesti esiin venttiilin tyvestä, ja näytti siltä, että puhkeaisi heti kun pääsisimme kaupungin ulkopuolelle. Olimme Fuldan laidalla, ja päätimme pyöräillä keskustaan päin ja katsoa, törmäisimmekö pyöräkorjaamoon. Pian tulimmekin huoltoasemalle, jonka pihassa pyöräilijä täytti renkaitaan, ja saimme ohjeet isoon pyöräkauppaan, joka olikin melkein kulman takana.

Kaupassa onnistuimme lähinnä osoittelemalla sormella eri asioita saamaan koko renkaan vaihdettua, ja otimme vahhan mukaan vararenkaaksi. Samalla Kaisa sai ostettua himoitsemansa uudet hanskat vanhojen venyneiden ja pahanhajuisten tilalle, ja lyhyet pyöräilyhousut. Kaisa kun vaalii istumalihaksiaan pitämällä tuplahousuja, ja tässä säässä kahdet polvien alle ulottuvat pöksyt päällekäin on turhan järeä yhdistelmä...

Loppujen lopuksi meillä oli siis taas kerran mahtava onni matkassa, rengasrikko sattui parhaassa mahdollisessa paikassa ja saimme vielä muitakin asioita hoidettua. Tie tuo mukanaan pulmia, mutta myös ratkaisuja!

No comments: