Friday, August 1, 2008

Suurkaupungissa


Frankfurtin seutu näytti kartalla pelottavalta autobahn-sokkelolta, joten päätimme seurata pyöräreitti Main-Radwegiä päästäksemme navigoimaan mahdollisimman kivuttomasti. Aikamoiseen kieputukseen jouduimme silläkin: siltojen ali ja yli, peltojen poikki, äkkiä tupsahtaen milloin idylliselle omakotialueelle, milloin massiivisen kerrostalon varjoon. Nopeusennätyksiä näillä teillä ei tehdä, kun vähän väliä joutuu pysähtymään tutkimaan kylttejä ja väistelemään autoja.

Lopputulos oli kuitenkin mainio: pääsimme perille Mainziin ja sieltä Rhein-Radwegiä etelään Wormsiin. Ja Kaisan mielestä se pätkä, jonka pyöräilimme Mainin rantaa pitkin Frankfurtissa, oli yksi reissun kohokohdista. Ympärillä suurkaupunki, vieressä joki, kaikkialla erinäköisiä pyöräilijöitä...

Aikaisemmin olemme tutustuneet vain Frankfurtin lentokentän odotussaleihin, nyt heräsi uteliaisuus itse kaupunkia kohtaan. Mutta totesimme, että pyöräreissu ja kaupunkiloma ovat auttamatta kaksi eri asiaa. Niissä on vain kerta kaikkiaan eri tunnelma ja rytmi. Pyörämatkalla pointti on itse pyöräily, eivätkä niinkään ne paikat, joihin pyöräillään. Paikallaan ollessa on koko ajan levoton olo, pitää päästä takaisin tielle hikoilemaan ja seuraamaan kilometrien kertymistä mittariin. Paikallaan lomailu on sitten asia erikseen.

No comments: