Friday, August 15, 2008

Kaisan varustenurkka: Vaatteet

Viime kesänä oivalsin, että kuvissa näyttää kivalta, kun on vuorotellen punainen, vihreä ja sininen paita, mutta niiden peseminen erikseen on ärsyttävää. Siispä julistin ennen lähtöä, että mukaan otetaan vain sellaisia vaatteita, jotka voi kaikki pestä sekaisin. Joko mustia tai tummia tai sellaisia, joilla ei ole väliä.

Ei kestänyt kuitenkaan viittä minuuttiakaan, ennen kuin päätös oli kumottu. Leka katsoi surullisen spanielin katseella ja sanoi, että niin kovin mielellään tahtoisi mukaan jonkun kivan pyöräilyasun, vaikkapa valkoisen Francais des Jeuxin, joka sopisi niin hyvin matkan kohteeseenkin... Minulla ei ole minkäänlaista vastustuskykyä spanielikatseelle, joten mukaan lähti myös valkopyykkiä.

Yllättävän monessa pikkuhotellissa, bed & breakfastissa ja retkeilymajassa oli pesukone, ja saimme ne mustat ja kirjavat kunnolla puhtaiksi aina muutaman päivän välein. En nimittäin osaa käsipyykkiä pestä sellaisella tarmolla, että pari päivää käytössä olleen järkyttävän hajuiset pyöräilyvaatteet tulisivat oikeasti hyvöntuoksuisiksi ja raikkaiksi. (Niin, kauhea totuus on, että reissussa ei viitsi joka päivä ottaa puhtaita vaatteita, koska ne kuitenkin hikoaisivat puolessa tunnissa läpimäriksi. Meillä on ollut tapana mennä aina kaksi päivää samoilla haisuleilla.)

Mutta valkoisten pesu oli siis aina pieni lisäprojekti, koska myöhään illalla perille tullessa kahden koneellisen pyörittäminen ja kuivaaminen on aina hankalampaa kuin yhden. Helpommalla pääsette, jos hankitte omalle spanielillenne ajoissa ennen reissua sellaisen lempiasun, jonka voi pestä kirjavan peruspyykin seassa!

Lopuksi vinkki turhamaisille: Jos ei halua mainostaa pyöräilysaavutuksiaan vahvoilla rusketusrajoilla, kannattaa valita helteiseen reissuun hihaton paita. Lekan ylävartalo on tällä hetkellä varsin koominen näky: vitivalkoinen rintakehä ja olkapät, jotka hihansuun kohdalla muuttuvat kuin veitsellä leikaten ruskeaksi paahtuneeksi.

No comments: