Sunday, August 10, 2008

Matkavinkki


Olimme hiukn pöllämystyneitä Lyoniin saapuessamme. Kaupunki taisi totta tosiaan olla vähän suurempi kuin Porvoo, mahdollisesti jopa suurempi kuin Tampere... Emme halunneet eksyä koko päiväksi kiertelemään sen kortteleita, mutta olisi kuitenkin mukava tunnustella hetki suurkaupungin tunnelmaa.

Pysäytin ohiajavan pyöräilijän, ja aloitin kysymällä: Missä me olemme nyt? (Perusasiat on hyvä saada kuntoon, ennen kuin tekee tarkempia tulevaisuudensuunnitelmia...) Innokas maastopyöräilevä herra näytti, että olimme keskustan laidalla, ja kysyi, minne halusimme. Osoitin Lyonin eteläpuolella olevaa Givorsin kaupunkia, josta meidän oli tarkoitus hankkia Rhone-pyöräopas. Sinne pitäisi ehtiä ennen kuutta, jolloin turisti-info sulkisi ovensa.

Kuinka ollakaan, Lyonin läpi kulkee aivan joen vartta maailman hienoin pyörätie, leveä ja selkeästi merkitty. Näkymä on uskomattoman hieno, suurkaupunki avautuu molemmin puolin ja joen yli kulkee tiuhaan siltoja. Saimme ohjeen huristella pyörätietä aina Pasteurin sillalle asti, josta pääsisimme Givorsin tielle. Silta löytyi aikanaan juuri niin kuin pitikin, ja pääsimme jatkamaan matkaa. (Neuvojamme pahoitteli kovasti, ettei voinut polkea koko matkaa sillalle kanssamme, vaan vain pyörätien alkuun asti. Hän arveli meidän ajavan niin kovaa, että hän ei pysyisi vauhdissa mukana.)

Jos joskus päädytte Lyoniin, pyöräreitti kannattaa ehdottomasti ajaa vaikka kaupunkipyörällä, joiden lainauspisteitä näkyi sen varrella vähän väliä! Ja jos näette tyylikkään valkohapsisen maastopyöräiljän, sanokaa terveisiä, että pääsimme Givorsiin hyvissä ajoin!

No comments: