Thursday, June 26, 2008

Tausta

Keväällä 2007 kaksi sohvaperunaa sai tarpeekseen. Olimme molemmat kyllästyneitä istumaan sisällä tietokoneen ääressä. Eihän painotuotteiden suunnittelussa sinänsä mitään vikaa ole, mutta elämällä täytyy kai olla muutakin tarjottavaa kuin kirjainvälien säätäminen?

Kumpikaan ei tarkkaan muista, miten päätös syntyi, mutta se oli nopea ja yksimielinen: kesän lopussa seisoisimme Jäämeren rannalla. Eikä siinä kaikki, vaan matkaisimme sinne pyörällä.

15. heinäkuuta 2007 kaatosade huuhtoi Etelä-Suomea. Suuntasimme pyörät kohti pohjoista ja jätimme polkaisu polkaisulta kodin kauemmas taaksemme. Kaksi viikkoa ja viisi päivää myöhemmin olimme ohittaneet lukuisia ”kauppa”-nimisiä kauppoja, tavanneet Höpönlöpönen-nimisen hanhen ja Tommonen-nimisen koiran. Olimme sijoittaneet 20 senttiä varusteidemme korjaamiseen Nesteen pihalla, ja pettymyksemme huomanneet, että Norjan kuningas ei ollutkaan sijoittanut öljyrahojaan hyvälaatuiseen asvalttiin.

Takanamme oli 1700 kilometriä, edessämme Jäämeren ranta. Meistä tuntui siltä, että olimme todella ansainneet oikeuden nauttia edessämme avautuvasta näkymästä.

Mutta kuinka sitten kävikään?

No comments: