Thursday, June 26, 2008

Planen

If you’re feeling bored,
go to Mykonos or Sardinia or Saint Tropez.
you could never be bored there.
–Paris Hilton

*

Ett liv utan utmaningar är tråkigt. Och ifall man har det tråkigt kan man med fördel lyssna till fröken Hilton: man gör klokt i att styra blicken söderut!

Sommaren 07 hade vi kommit så långt norrut man kunde – utan att simma vill säga. Under närmare tre veckor cyklade vi dagligen allt längre norrut, för att i början av augusti nå den lilla fiskebyn Mehamn. Här tog jorden alltså slut, fick vi konstatera, då vi blickade ut mot oändligheten.

Vårt mål med resan till Ishavet var att få en uppfattning av hur vårt land ser ut. Och kanske en liten extra insikt i Nord Norges topografi.

Vi hade klarat av det vi drömde om. Men även av större vikt än att vi kommit i mål var att vi vunnit oss själva. Att två kontorsarbetare hade skakat av sig storstadsdammet, och visat att vem som helst med lite viljestyrka och mycket tålamod kan uppnå något stort.

Men att avsluta berättelsen här skulle inte kännas rätt. I år är det dags för en tvärsväng. Nu styr vi cyklarna söderut. En illusion om värme och ljus är vår led-sjärna mitt i den så kallade finska vintern. Vår dröm om den blå kusten!

Planen är att cykla via Sverige genom Tyskland till den Franska Rivieran. Tid på oss har vi något över en månad, med en dags etap omkring 100 kilometer. Vi har alltså en hel del trampande framför oss.

No comments: